NIEUWS


Over de ontdekking van een onbekende populatie Veenhooibeestjes

Afgelopen zomer ontdekte Jos Hoekerswever in een gebied dat hij voor mij inventariseerde op flora een nog niet eerder ontdekte populatie van het Veenhooibeestje!

Een zeer zeldzame soort van hoogveen die nog maar een paar populaties heeft in het noorden des lands. Op Nature Today is over deze spectaculaire vondst een artikeltje verschenen, zie hier


Nog steeds in de verkoop: Libellen in Overijssel!

Dit prachtige boek (waar ik mede-auteur van ben) is in de verkoop voor slechts €34,95! Te bestellen via de KNNV-uitgeverij

In Overijssel zijn de meeste libellensoorten te vinden. Niet voor niets trekt Overijssel jaarlijks een groot publiek. ‘Libellen in Overijssel’ is een prachtige uitgave voor iedere natuurliefhebber die al wandelend de libellen en het landschap wil ontdekken.

In deze rijkelijk met briljante foto’s geïllustreerde uitgave worden alle in de ‘tuin van Nederland’ voorkomende libellensoorten voor het voetlicht gebracht en beschreven. Aan de hand van verspreidingskaarten is te zien waar ze voorkomen.

Het uitgangspunt is om de lezer te verlokken naar buiten te gaan, de libellen op te zoeken en ervan te genieten. Vandaar dat er speciale libellenroutes worden gepresenteerd waarlangs al dat moois te vinden is.

Met unieke foto's van Alex Huizinga.

  • voor beginnende en gevorderde libellenliefhebbers
  • verspreidingskaarten en unieke foto's
  • speciale libellenroutes om de soorten te ontdekken

Samenstelling: Evert Ruiter, Gabi Milder-Mulderij, Martijn Bunskoek, Alex Huizinga, Wim Bakker, Paul Knolle

Het ideale cadeau om de donkere maanden mee door te komen!

 
 
 
 
Opbellen
E-mail